úterý 30. června 2015

Waldorfské pouzdro na voskovky a bločky

jsem šila pro Báru, jejíž maminka svůj svět tahá, nebo aspoň svého času tahala, v mých taškách na kočár, které nad postýlkou visí můj kapsář, a která si ve školce ukládala své věci sem. Teď jde ovšem do první třídy, a protože jde do waldorfské školy, potřebuje waldorfský penál. 


Když na mě Bářina maminka vybalila, že chce waldorfské pouzdro na voskovky a bločky, představila jsem si něco na nějaké malé sešitky, do kterých si waldorfské děti dělají malé poznámky voskovkama, a moc jsem nechápala, jak na to půjdu. Nakonec jsem na to šla jako vždycky od lesa a zeptala se strejdy Googlu, který mi okamžitě otevřel oči! Bločky jsou taky voskovky, akorát ne válečky ala pastelka, ale prostě bločky. Asi, aby se líp držely. Když jsem na fotkách viděla všechny ty hromádky barevného vosku a představila si, že by mě do první třídy neposlali se dvou, nebo ještě lépe třípatrovým penálem plným fixek (oboustranných), pastelek (co mají měkkou a  nešizenou tuhu a nechávají plnou, krásně sytou čáru), tužek různé tvrdosti a s gumou, která se nedrolí a navíc krásně voní, ale s pouzdrem plným VOSKOVEK, byla bych asi hodně nešťastná prvňačka. Což je dojem způsobený tím, že nejsem prvňačka, ale dospělák, který je na psací potřeby tak trochu úchyl; jako holka bych chtěla mít přesně to, co ostatní, jenom o trochu lepší.  

 

Při plánování práce mi hodně pomohl návod od paní učitelky, který mi Jana poslala. Paní učitelce moc děkuju. Protože ale raději čerpám z více zdrojů, prohlédla jsem na netu další fotky a objevila jiný, z mého pohledu mnohem přehlednější návod od Stassy. Z obou návodů jsem leccos převzala, sem tam jsem něco ubrala, sem tam něco přidala (poutka) a sem tam něco vyměnila (zejména výztuhy a klasický, respektive suchý zip za magnetický knoflík, na který prostě nedám dopustit, protože se mu nikdy nevylámou zuby nebo nevyjede jezdec, ani se na něj nic nenalepí.)


Gumek jsem našila fakt hodně - 24 na klasické voskovky a 21 na bločky. Voskovky jsem měla k ruce, takže jsem si jistá tím, že budou držet pevně, a nebudou vypadávat, bločky jsem ovšem k ruce neměla, a tak jsem chlívečky šila důsledně podle rozměrů, které udávala Stassy. Doufám, že české a německé gumy šponujou stejně a že Barunce bude penál pěkně sloužit. 


Jednotlivá patra jsou seskládaná tak, aby se voskovky a bločky nedotýkaly a navzájem se nešpinily. Doufám, že vzorek, který jsem vybrala pro vnitřek pouzdra, taky nedá vyniknout lecjakému čmáranci. 


Pár penálů, na které jsem při rešerši narazila, už totiž někdo používal a nutně by potřebovaly údržbu. Na to, jak odstranit voskovkové čmárance z látky, se ale podíváme až příště, teď jdu do postele. Nejprve teda udělám svačinky, ale hned potom. A vám všem taky přeju dobrou noc. 



3 komentáře:

  1. Dobrý den, komentář je supr a penál na voskovky je taky krásný! Mám taky jednu takovou princeznu, která jde do 1. třídy a sháním pro ni penál. Nešijete náhodou i na zakázku?
    Děkuji moc, Tereza

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobry den, Terezo, dekuju za vzkaz. Napiste mi prosim email na bagme@bagme.net a domluvime se. :) Hezky den!

      Vymazat
  2. Dobrý den, jaká by byla prosím cena penálu pro kluka?

    OdpovědětVymazat