pondělí 27. června 2016

Marcipánové růžičky na dort

Když jsem je motala, vzpomínala jsem na to odpoledne v družině při ZŠ Pěší, kde mi představili modurit. Stála jsem pak vzrušeně u naší sídlištní plynové trouby, ve které se dala teplota regulovat jen velmi nepřesně, a doufala, že mi to zrůžoví a ne zčerná. Nejhorší bylo, když na povrchu naskákaly připečené smradlavé puchýřky, to jeden skoro brečel. V ABC mladých techniků a přírodovědců, které odebíral brácha, aby mohl stavět papírové domečky, pak jednou zveřejnili návod na uvařený moduritový obrázek na stěnu, na kterém se skvěly růžičky obarvené anilinovýma barvama, a to už jsem byla nadosmrti chycená. Mezi moduritem, plastelínou, fimem nebo marcipánem není velký rozdíl, takže jestli máte zkušenost s jedním, to ostatní vám určitě půjde taky. Jen prosím marcipán nebarvěte anilinovýma barvama, to by mohlo vzít fatální konce :)  






2 komentáře:

  1. Vypadá to krásně a moc chutně, a máš krásný fotky a mimochodem Ábíčko bylo super :-D

    OdpovědětVymazat
  2. MŃam na tvoje vaření a pečení je opravdu radost se podívat už mi tečou sliny .)

    OdpovědětVymazat