středa 5. září 2012

První školní den

Dneska jsme se vzbudili v šest ze strachu, že tu velkou slávu zaspíme. 
Všechno šlo jako na drátkách až do chvíle, kdy Andrejčo prohásil: "Mami, máme problém: Došly mi trenky!" Tohle většinou slýchám od muže. Nedá se nic dělat, Andrejčo je velký chlap.


Takhle mu to seklo v jeho první školní den. Ten kornout si vyrobil sám a celé dopoledne ho nepustil z ruky. Pamatujete si ho z Lucie, postrach ulice? Jeho velikost a krása jsou předmětem srovnávání, což Andrejčo nevěděl a se svým kornoutem byl úplně spokojený. Hlavně, když skončila výuka a on si z něj mohl vysypat  sladkosti a LEGO.


Aby sourozenci netesknili, že nic nemají, doporučuje se pro ně připravit sourozenecký balíček. Zdá se vám, že se Kika ke svému pytlíku chová odtažitě? To jsme jí jen omylem dali Andrejkův pytlík na cvičky a prý IGNOROVALI její opětovnou stížnost.



Vše se ale vyřešilo


a my se pomalu krok za krokem přibližovali ke škole,


kde jsme v aule přeplněné lidmi čekali, až vyvolají Andrejča a on se za bujarého potlesku posadí ke svým spolužákům. Sálem se neslo nepřetržité popotahování dojatých rodičů i štkaní méně otrkaných dětí. I Andrejčo byl z toho mumraje značně nesvůj.


No považte, viděli jste někdy pohromadě TOLIK prvňáků?


Jako správný Popov na sobě nedal nic znát 



a při společném focení dokonce mával do kamery.



Měl pro sebe svoji vlastní paní učitelku! V české sekci je totiž Andrejek jediný prvňáček, a tak se s ním paní učitelka Klíčníková přišla přivítat osobně, držela ho za ruku a pořád si s ním něco špitala. To je ta vysoká štíhlá tmavovláska, a kdyby vám snad byla povědomá, můžete si ji pamatovat z výtvarného odpoledne v České škole. 



Pro Andrejča byl ale nejdůležitější Nicola. Vidíte, jak se tváří? Ve škole s 1500 žáky se hodí mít drsného kámoše.



Pak se děti usadily do lavic


a paní učitelka promluvila k rodičům. Protože dostat všechny superzaměstnané eurorodiče do jedné místnosti se jí prý už nikdy nepodaří. Je to zkušená žena, i když chudák taky úplně nová. Prý netrefila ani na hřiště, vyprávěl Andrejek.... no považte!


A naše statečná Kika celý den čekala a čekala a čekala, až ten Biba konečně vyleze a půjde se domů. 


A nakonec se dočkala. Nepřijde vám ten kluk nějaký.... HROZNĚ VELIKÝ?





Žádné komentáře:

Okomentovat